Четвъртокласници от ОУ "Иван Вазов" - Русе с дарение за НЧ “Васил Левски – 1945“

Четвъртокласници от ОУ „Иван Вазов“ – Русе с дарение за НЧ “Васил Левски – 1945“

Днес учениците от 4. Б клас на ОУ „Иван Вазов“ – Русе изразиха своята благодарност към НЧ “Васил Левски – 1945“ – гр. Русе, с което си сътрудничат в отбелязването на различни празници, работилници за изработване на картички, мартеници и други.

На празник се дават подаръци и учениците дариха книга за обогатяване на библиотечния фонд с думите:

„В деня, в който Вашето – наше читалище празнува своя празник, ние учениците от 4. Б клас в ОУ „Иван Вазов“ – гр. Русе, бихме желали да Ви подарим това луксозно фототипно издание като жест на благодарност за четиригодишното ни сътрудничество. Научихме много от Вас, обичаме Ви и Ви благодарим!“

Книгата, която дариха е „Буквар с различни поучения“ на Петър Берон – нейно луксозно фототипно издание. Тази година се навършват 200 години от отпечатването му, като това е може би най-известната възрожденска книга и е първата печатна книга на простонароден език.

Госпожа Гицка Харизанова – председател на читалището не скри вълнението си от благородната постъпка. Поздрави директорката Теодора Йорданова за нейните възпитаници, които пазят добродетелите и традициите. Благодари от свое име и от името на колегите си за добротата на учениците.

Сподели: