Четирикратният европейски шампион по бокс за младежи Радослав Росенов бе отличен от общинското ръководство

Четирикратният европейски шампион по бокс за младежи Радослав Росенов бе отличен от общинското ръководство

Малко след скорошните си спортни завоевания четирикратният европейски шампион по бокс при младежите и републикански шампион при мъжете Радослав Росенов бе награден от ръководството на Община Русе.

„Похвално е, че след победите не пропусна да разкажеш за треньора, който те е изградил – Съби Събев“, обърна се към шампиона кметът Пенчо Милков.

17-годишният боксоьр разказа за предизвикателствата от световното първенство и за най-тежкия момент-  първоначално съдиите отреждат той да вземе среброто. Това налага контестация, която час и половина по-късно е уважена.

„Изглеждаше немислимо да променят решението си и то срещу руснак“, каза Радослав.

Треньорът му, председателят на клуба Илия Сяров и старши треньорът бяха категорични, че  успехите на момчето се дължат не само на боксовите му умения, но и на голямата му дисциплина и целеустременост.

„Със знака на града ни продължавай смело напред. Нека всяка следваща победа е посветена на русенци“, пожела кметът Пенчо Милков, връчвайки му златна значка с герба на общината.

Отличен бе и Съби Събев, който получи плакет „Заслужил треньор“ за приноса си в развитието на боксовия спорт и многобройните титли на възпитаниците му.

Сподели: