Четирима пострадаха вчера при 2 пътни инцидента, в рамките на около час, на кръстовището между „Дружба“ и „Чародейка“ в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

На 5 април около 10:10 часа в гр. Русе на бул. Христо Ботев в района кръстовището с бул. Васил Левски, състав от ППС, влекач „Рено Премиум“ с полуремарке, с разградски регистрации, управляван от 62-годишен мъж, е нарушил правилата за дистанция и е блъснал с предната си част задната част на спиращ пред него лек автомобил „Тойота Ярис“ , управляван от 26-годишен. При инцидента са пострадали леко двама – водачът на тойотата и жена пътувала в неговия автомобил на задната седалка. Те са диагностицирани с „травма на главата“. Екип на пътна полиция е документирал случая, като причина се посочва  – несъобразена дистанция.

Около 11:00 ч. на кръстовището на бул. Христо Ботев с бул. Васил Левски е възникнал пътен инцидент с 3 МПС. Изпратените на местопроизшествието екипи на полицията са изяснили, че състав от ППС – влекач с марка „ДАФ“ с полуремарке, управляван от 35-годишен мъж, е навлязъл в кръстовището от бул.Христо Ботев в посока център на разрешаващ зелен сигнал на светофарната уредба, работеща в нормален режим, когато от страничната лява страна на влекача, от бул. В.Левски е навлязъл и го е блъснал странично лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 23-годишен. В резултат на удара ТИР-ът се е отклонил вдясно и е блъснал с дясната страна на полуремаркето паркиран в дясна пътна лента товарен автомобил „Фолксфаген-Транспортер“. Екип на ЦСМП е откарал пострадалите от пътния инцидент, водачът и пътничката от лекия автомобил „Ауди“, в болница „Канев“, където тя е настанена с диагноза-гръдна и коремна травма, както и охлузни рани по лицето, а той с диагноза – травма на глава и прорезни рани по главата. На местопроизшествието е извършен оглед и е започнало разследване, като е образувано досъдебно производство.Пробите на водачите за алкохол и наркотици са били отрицателни.

Сподели:

Още новини от деня