одмвр русе лого полиция мвр

Четирима пострадаха при три пътни инцидента в Русенско

На 6 октомври около 12:55 часа в РУ – Бяла е получен сигнал  за настъпило ПТП на главен път І-5  /гр. Русе – гр. В. Търново/, в района на километър  50+600.  Екипът на полицията, изпратен на местопроизшествието е документирал, че лек автомобил „Рено Клио“ с русенска регистрация, управляван от 28-годишен мъж, при движение по пътя в посока към гр. Бяла, навлиза с висока скорост в авариен изход  и на около 150 м. след входа му губи контрол върху превозното средство и се преобръща вляво. Пострадала е пътничка в колата, която е получила фрактура на таза и други травми. Водачът е пострадал с повърхностни наранявания. Двамата са настанени за лечение в болница. Извършен е оглед на местопроизшествие като по случая е образувано досъдебно производство.

На 6 октомври около 11:25 в гр. Русе, на бул. Христо Ботев /до спирка „Изгрев“/ лек автомобил ВАЗ 21013 , управляван от 68-годишен мъж, при извършване на маневра за преминаване в съседна пътна лента не е пропуснал движещ се попътно в дясната лента мотоциклет, с водач 43-годишен мъж и двете превозни средства се сблъскват. Мотоциклетистът е леко пострадал при инцидента, след преглед в медицинско заведение е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на водачите са били отрицателни. Произшествието са изяснявали и е документирано от екип на Пътна полиция.

На 7 октомври около 17:15 ч. е постъпил сигнал, че в русенския квартал ДЗС на ул. Чинар мотоциклет се е блъснал в бетонна стена. Изпратените на място пътни полицаи са установили, че превозното средство е с марка „Сузуки“, управлявано от 60-годишен мъж и не е регистрирано. Той е пострадал с  фрактури на челна кост на главата и лява подбедрица, настанен е в болница. Произшествието се изяснява.

Сподели: