съдебна палата русе

Четири години и половина за разпространение на наркотици

След четири провалени съдебни заседания поради влошеното здравословно състояние на подсъдимия, днес той сключи споразумение и прие да изтърпи наказание в размер на четири години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

51-годишният И. Н. е български гражданин със средно образование, безработен, многократно осъждан. Той се призна за виновен в това, че в периода 10.-12.04.2019 г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – хероин с нетно тегло 27,2546 грама, амфетамин 19,18 грама и метамфетамин 31,21 грама, на обща стойност 3789,47 лева. В условията на продължавано престъпление на четири пъти разпространил различни количества наркотици на други лица. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и се съгласи със споразумението и настъпващите от него последици.

Състав на Окръжен съд – Русе счете, че от събраните по делото доказателства може да се направи извода, че И. Н. е извършил виновно престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Според съда, споразумението отговаря на изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, не противоречи на закона и морала, поради което следва да бъде одобрено.

Споразумението е окончателно.

Сподели: