Четири медала за СЛАК „Дунав“ Русе от националния шампионат за мъже и жени

Четири медала за СЛАК „Дунав“ Русе от националния шампионат за мъже и жени

Състезателката на Спортния лекоатлетически клуб „Дунав“ – Русе Йова Петрова зае първо място в дисциплината „Овчарски скок“ на националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени, който се проведе през уикенда в зала „Фестивална“ в София. Йова Петрова завоюва златния медал с лично постижение от 3.70 метра. Треньор на състезателката е Димитър Петров.

Ивелина Милкова от „Дунав“ завоюва златен медал на гюле при жените също с личен резултат 13.67. Неин треньор е Борислав Иванов.

Това съобщи председателят на СЛАК „Дунав“ и дългогодишен рекордьор в бяганията на средни и дълги разстояния Евгени Игнатов. Той е треньор на Росина Николова, която спечели бронзов медал от бягането на 400 метра с личен рекорд от 56.79 сек. Росина е шампионка на страната за 2024 г. при девойките. На 800 метра тя коригира личния си рекорд в дисциплината и с 2:12.64 мин спечели сребърното отличие.

„Благодаря на всички състезатели и треньори, които вложиха себе си на 100%, за да имаме толкова силен старт на годината. Щастлив съм от резултатите, които постигнахме в зала. Вече гледаме към турнир „Младост“ и летните шампионати. Постиженията на всички русенски клубове, още веднъж доказват, че леката атлетика в Русе е жива и трябва да има условия, за да се развива още по-добре. Благодаря и на колегите ми в Общински съвет, които гласуваха за това Русе да има нова и модерна зала за лека атлетика. Вярвам, че това е само първата стъпка и скоро ще имаме реални действия по проектиране и изграждане на съоръжението”, заяви Евгени Игнатов.

Сподели: