Четири нови електрически локомотива Smartron бяха доставени за "Булмаркет Груп" АД

Четири нови електрически локомотива Smartron бяха доставени за „Булмаркет Груп“ АД

Четири нови електрически локомотива Smartron бяха доставени за „Булмаркет Груп“ АД. Заедно с тях компанията е придобила общо десет локомотива от серията, която вече е реализирана в над 100 броя, за последните години.

Smartron е фамилия локомотиви, разработена на базата на Vectron – една от най-разпространените серии локомотиви в Европа. Smartron са специално адаптирани към нуждите на компанията – предназначени са за стандартно междурелсие от 1435 мм, тежат около 83 тона и могат да развиват скорост до 160 км/ч, което ги прави идеални за българската железопътна мрежа. Характеризират се с оптимизирано енергопотребление, като намаляват разходите за електроенергия с между 10 до 20 процента в сравнение с други модели. Локомотивите са снабдени с най-съвременни системи за проследяване на скорост и местоположение чрез GPS, както и със системи за 24-часово видеонаблюдение, което осигурява изключителна надеждност и безопасност.

С методичната модернизация на подвижния си състав през годините „Булмаркет Груп“ АД утвърждава своята решимост да оперира в пълно съответствие с глобалните и своите цели за устойчиво развитие и да играе ключова роля в трансформацията към по-зелена и чиста железопътна индустрия. „Внедряването на тези локомотиви не само укрепва нашата оперативна ефективност, но и допринася значително за намаляване на екологичния отпечатък на нашата дейност. Това е част от нашата визия за бъдещето, където транспортът е напълно устойчив и в хармония с природата“, споделя Даниел Неделков, управител на „Булмаркет Рейл Карго“.

За да подчертае своя ангажимент към иновациите и устойчивостта, „Булмаркет Груп“ ще продължи модернизацията на своя подвижен състав усилено и през следващите години, като въвежда още по-екосъобразни технологии и подобрения, които ще спомогнат за изграждането на по-чиста околна среда и ще затвърдят продължаващия успех на компанията в железопътния сектор.

Сподели: