Четири поредни награди в областта на литературата за ученичка от АЕГ „Гео Милев“- Русе

Четири поредни награди в областта на литературата за ученичка от АЕГ „Гео Милев“- Русе

Анджелина Ивайлова Иванова от XI „Г“ клас убедително заяви своето присъствие в литературния живот на АЕГ „Гео Милев“, Русе през учебната 2021/2022 година.

Първата поощрителна грамота, която Анджелина получи, бе от конкурса по цитат на Елиас Канети на тема: „Да разглобиш шума“ – през месец април.

Последваха още две отличия през месец май: II -ро място в конкурса за поезия, който е организиран от Младежки парламент Русе с подкрепата на Младежки дом – Русе, и II -ро място за поезия на Националния литературен конкурс на тема: „Истории от магазинчето за щастие”,организиран от регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в партньорство с Министерството на културата и с община Сливен.

Третото отличие на Анджелина е Националния ученически литературен конкурс с международно участие „Николай Лилиев“, организиран от XI ОУ ,,Николай Лилиев“, гр. Стара Загора, със съдействието на Регионално управление на образованието Стара Загора, Община Стара Загора и Музей ,,Литературна Стара Загора“. На Анджелина е присъдено III -то място в категория ,,Поезия“- възрастова група VIII- XII клас.

Четвъртото отличие е първо място място на Национален литературен конкурс „Светът на Яворов“, който се организира от Профилирана гимназия „Пейо Яворов“ и община Петрич.

Сподели: