вируси атакуват човека

Четири пъти повече заразени с COVID-19 отколкото оздравели в област Русе за 24 часа

Време за прочитане: < 1 мин.

Четири пъти повече заразени с COVID-19 отколкото оздравели отчитат от Регионалната здравна инспекция в област Русе за изминалите 24 часа. Новите случаи са 72, а излекуваните са 18. Почти 82% от новозаболелите са от най-голямата община, а именно Русе. Там за последното денонощие са установени 59 случая. Петима новозаразени има в Ценово, четирима в Сливо поле, трима в Иваново и един в Бяла. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8712, а преболедувалите 7584. Активните случаи са 618. По последни данни към момента, намиращите се на болнично лечение са 205 души, като 31 от тях са в реанимация.

За последното денонощие са починали още две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойницата. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 510 на възраст между 26 и 98 години. 310 от тях са мъже, 200 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 14-то място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 7.

До момента в областта са поставени общо 7908 дози от ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“ и „Астра Зенека“, като повторна доза са получили общо 1687 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 232 имунизации. По-рано през днешния ден пристигнаха и още 1700 дози от ваксината на „Астра Зенека“, като половината от тях са предназначени за общопрактикуващите лекари, а другата половина за имунизационните кабинети.

Сподели:

Още новини от деня