Четири реанимационни легла за лечение на деца с COVID-19 бяха разкрити в УМБАЛ „Канев“

Четири реанимационни легла за лечение на деца с COVID-19 бяха разкрити в Университетска болница „Канев“. Това стана ясно от проведен преди минути разговор между областния управител на Русе Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Така лечебното заведение е в готовност да приема и лекува деца с коронавирусна инфекция, които са в тежко състояние, налагащо интензивни грижи. За сега в болница „Канев“ няма деца, имащи необходимост от това да преминат на командно дишане. В най-голямата болнична структура в региона се лекуват седем деца с COVID-19, като най-малкият пациент е едва на пет месеца. Леглата са разкрити във връзка със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, свързана с повишената заболеваемост сред подрастващите. УМБАЛ „Канев“ е и единственото лечебно заведение в Русе, разполагащо с профилирано детско отделение.

Общият брой на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона вече е 328, като 263 от тях са за неинтензивно лечение. Реанимационните легла са 65, от които 61 са за интензивни грижи за хора над 18-годишна възраст. Най-много неинтензивни легла има в УМБАЛ „Канев“ – 111, а най-много реанимационни в другата университетска болница „Медика-Русе“ – 41.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 248 души, като 46 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 80, като 19 от тях са реанимационни. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент. Припомняме, че към днешна дата активните случаи на коронавирусна инфекция в Русенско са 1 017, като заразените за последните 24 часа в областта са 76, а сред тях има и седем ученици.

Сподели: