Шествие ще се състои на 24 май в Сандрово

Читалищното настоятелство при НЧ „Васил Левски – 1928 г.“ организира конкурс за ръчно изработена мартеница

Наближава Баба Марта – един от най- обичаните от децата ритуали.

Читалищното настоятелство при НЧ „Васил Левски – 1928 г.“ кани малки и големи от с. Сандрово да се включат в конкурса за ръчно изработена мартеница.

Категории:

  • Най – традиционна мартеница
  • Най – атрактивна мартеница
  • Най – голяма мартеница
  • Най – големи Пижо и Пенда

Изисквания за ръчно изработените мартеници:

1. Творческо прилагане на стари занаяти и/или нестандартни материали;

2. Ръчна изработка;

3. Оригиналност на мартеницата или куклата Пижо и Пенда;

В конкурса може да се участва самостоятелно или в група, изработила мартеници или тематична кукла. Желаещите могат да участват с повече от 1 мартеница/кукла. Допуска се помощ от възрастни /мама, татко, баба, дядо, /.

Мартениците ще бъдат оценени по външен вид, качество на изработка, вложени разнообразни материали и вплетени оригиналност и традиция в едно. Всяко изделие да бъде придружено с имена,телефон за връзка и предадени в чанта или плик с надпис „За конкурса Баба Марта”.

С най – оригиналните мартеници на 1 март 2022г. ще бъде окичено и „ДЪРВОТО НА БАБА МАРТА“ Крайният срок за предаване на изделията е 17 февруари 2022 година /вкл./ Място за предаване -в библиотеката. За допълнителна информация 0879593388 – секретар на читалището.

Награждаване: На 1 март 2022г. – Баба Марта от 14,30 часа пред сградата на читалището ще бъдат отличени и наградени с грамоти и предметни награди по трима автори във всяка от категориите. Организаторите ще съобщят по телефона на отличените участници в конкурса.

Вложете творчество, сръчност, въображение и умения в изработването на вашите уникални мартеници!

Забавлявайте се и участвайте!

Сподели: