Членове на „Бодри пенсионери“ от Долна Студена сплотиха колектива

Членове на „Бодри пенсионери“ от Долна Студена сплотиха колектива

Клуб „Бодри пенсионери“ от село Долна Студена със завидно самочувствие прелисти първата страница от летописната си книга. Само броени дни след основаването на най-новата пенсионерска структура в община Ценово, хората от третата възраст направиха крачка за по-доброто опознаване и сплотяване на членовете на клуба.

По инициатива на кмета на населеното място Николай Николов група от четиридесет души посетиха места-светини, свързани с българската история. Първата спирка от пътуването на долностуденчани беше в Ловеч. Представителите на „Бодри пенсионери“ се разходиха по чаршията из стария град и разгледаха Покрития мост, един от шедьоврите на българското възрожденско строителство. Всички запалиха по свещичка за здраве в Троянския манастир и разгледаха музейната експозиция и скривалището на Левски в Светата обител. Изключително голям интерес предизвикаха експонатите, изложени в Природонаучния музей в Черни Осъм. През цялото пътуване спътник на пенсионерите беше доброто настроение. Те не само пяха и разказваха весели истории от близки и далечни времена, но и с голямо умиление си спомняха за мигове от отминалата младост.

На изпроводяк си дадоха дума да продължат да пишат историята в летописната книга на клуб „Бодри пенсионери“. Следващата сбирка на пенсионерската организация ще бъде по повод 1 октомври- международен ден на възрастните хора, а екскурзиите за опознаване на природните забележителности в страната ще продължат.

Сподели:

Още новини от деня