Членът на Адвокатска колегия - Русе Касим Садък е утвърден за кандидат за представител в Европейския парламент от партия "Възраждане"

Членът на Адвокатска колегия – Русе Касим Садък е утвърден за кандидат за представител в Европейския парламент от партия „Възраждане“

Касим Садък е утвърден за кандидат за представител в Европейския парламент (ЕП) от партия „Възраждане“. Това беше обявено на пресконференция днес в Националния пресклуб на БТА в София от председателя на партията Костадин Костадинов.

Касим Садък е заместник-председател на структурата на ПП „Възраждане“ в Кубрат. Той е роден през 1991 г. в Кубрат, където живее и работи. Завършил е Юридическия факултет на Русенския университет “Ангел Кънчев” – магистър по специалност „Право“. Специализирал е като законодателен сътрудник към Народното събрание по студентска програма. Работил е като помощник-нотариус в Кубрат до 2019 г. От края на 2019 г. работи като адвокат на свободна практика. Член е на Адвокатската колегия в Русе. Заклет преводач е от английски и турски език. 

„Като цяло „вятърът на промяната“, който е в Европа, е в посока връщане към традиционните европейски ценности“, посочи народният представител от 19-и МИР – Русе и председател на Адвокатския съвет при Адвокатска колегия – Русе адвокат Златан Златанов.

По думите му според анализатори Европа ще се събуди на 10 юни в съвсем нов формат – тъй наречените дясно консервативни партии, към които е и ПП „Възраждане“ ще бъдат с много по-голямо представителство в Европейския парламент, отколкото са сега.

Касим Садък ще защитава семейните ценности и ще участва в разбиването на този либерален модел в Европа, където семейството е оставено на второ място.

Сподели: