Шествие и официална церемония по повод Деня на независимостта в Две могили

Шествие и официална церемония по повод Деня на независимостта в Две могили + ВИДЕО

Народният представител Светлана Ангелова, председателят на Общински съвет – Две могили Стефан Стефанов, общински съветници, кметът на Община Две могили Божидар Борисов, десетки граждани се събраха пред сградата на Общината тази сутрин в 9.40 часа, за да участват в шествие по повод Деня на независимостта. Специално участие в шествието по бул. „България“ в общинския център взеха облечени в четнически униформи ученици, които носеха и националните флагове. Към тях се присъединиха и запасни воини.

Множеството се отправи към гарата на град Две могили, където преди 111 години пристига царският влак. В него е изготвен и подписан от цар Фердинанд манифест към българския народ по повод голямото събитие. По този повод пред паметната плоча прозвучаха патриотични стихове и песни, а всички поднесоха цветя в знак на признателност към спомогналите да се случи този значим юридически акт в новата българска история.

Шествие и официална церемония по повод Деня на независимостта в Две могили

Кметът на Община Две могили Божидар Борисов акцентира в словото си върху необходимостта да имаме национална идентичност, която да поддържаме, а наред с това да сме единни при осъществяването на националните каузи, както това е било преди повече от столетие.

Сподели: