вируси атакуват човека

Шест нови случая на COVID-19 са установени в област Русе за последното денонощие

Шест нови случая на COVID-19 са установени в област Русе за последното денонощие. Трима от новозаразените са от община Русе, двама от Бяла и един от Ветово. Няма новоизлекувани и починали за изминалите 24 часа. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. По-малкият брой установени случаи е възможно да се дължи и на факта, че през почивните дни част от лабораториите не работят. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7718, а преболедувалите са 6916. Активните случаи са 381. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 120 души, но 30 от тях са в реанимация.

Смъртните случаи на хора с доказан COVID-19 от началото на пандемията до сега са 421 на възраст между 27 и 98 години. 261 от тях са мъже, 160 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната наравно с Варна и Сливен. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са четири области – Велико Търново, Видин, Габрово и Търговище.

Сподели: