Шоколадови изкушения и Биг бенд парад във втория ден от изложението „Уикенд туризъм“ в Русе

Шоколадови изкушения и Биг бенд парад във втория ден от изложението „Уикенд туризъм“ в Русе

Много изненади поднесе вторият ден от Изложението „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите забавления и анимации.

Освен демонстрациите на занаяти и детските творчески работилници, акцент в програмата на петъчния ден бе шоуто на шоколатиер №1 на България шеф Ради Стамболов. Стотици русенци и гости на града се бяха събрали, за да опитат сладолед „Гараш“, който той създаде специално за Русе като поклон към родното място на едноименната торта. 

Вечерта завърши подобаващо с мащабен Биг бенд парад, в който се включиха формации от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе с диригент Димчо Рубчев.

Днес програмата продължава с Международното кулинарно състезание за младежи „Като шеф готвачите“. 6 отбора с по двама участници ще се борят за първото място, а последната дума има шеф Ради Стамболов.

Последното събитие от програмата на 17. Изложение „Уикенд туризъм“ и 14.Фестивал на туристическите забавления и анимации е „Ruse light & rhythm fest”, който ще се проведе на Голямата сцена на площад „Свобода“. Там в 19 ч. ще започне концертът на Павел и Венци Венц, последван от изпълнения на Тита. ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ ще демонстрират „Светлината в моя гардероб – футуристично светещо модно ревю на учениците на гимназията. В 21 ч. Криско ще закрие програмата със своите песни, а в 22 ч. посетителите ще могат да се насладят на лазерно шоу.

Сподели: