съдебна палата русе

Шофьор на тролейбус, причинил пътнотранспортно произшествие с един загинал бе предаден на съд от Окръжна прокуратура – Русе

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор на тролейбус, нарушил правилата за движение и причинил пътнотранспортно произшествие с един загинал – престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 30.10.2019 г., в гр. Русе, В.К. управлявал тролейбус по бул. „Тутракан“ в посока „Дунав мост“. Достигнал крайната спирка № 53 „Захарен завод“, навлязъл в локално платно зад нея и спрял. След като всички пътници слезли, предприел маневра за обръщане в посока към центъра на града. Излизайки от изхода от обръщалото зад спирката, В.К. нарушил правилата за движение, като не спрял на пътен знак „стоп“ и преди да потегли, не пропуснал лек автомобил, който се движил по пътя с предимство. Вместо това преценил, че може да премине безопасно. В момента, в който навлязъл в средата на кръстовището настъпил кос, челно – страничен удар между предната част на автомобила, управляван от пострадалия и задната лява страна на тролейбус. В резултат на пътнотранспортно произшествие причинил по непредпазливост смъртта на М. М., на 58 години.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели: