магистрала път асфалт лято

Ще бъде обявена обществена поръчка за участъка от Русе до Бяла по магистралата Русе- В. Търново

Ще бъде обявена обществена поръчка за участъка от Русе до Бяла по магистралата Русе – Велико Търново и това ще стане още през тази година. Това съобщи във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Добрата новина е, че Върховният административен съд отхвърли касационната жалба срещу ОВОС на проекта за магистрален път между Русе и старопрестолната ни столица. Така подробният устройствен план – парцеларен план за участъците „Русе – Бяла“ и „Обход на гр. Бяла“ може да бъде процедиран. През тази година АПИ предвижда да обяви обществените поръчки за тях.

Петя Аврамова подчерта, че осигуряването на модерна транспортна инфраструктура е важна задача, защото когато бизнесът се разраства, има нужда от бързи и удобни пътища. Пред медии тя коментира, че за доброто им състояние, което очакват хората, са необходими средства и затова МРРБ, като институция трябва да защити обществения интерес в разговорите при определяне на тол таксите.

Тол системата за тежкотоварни автомобили, приходите от която ще осигурят повече ресурс за пътната инфраструктура, се отлага не за 1 март, а с краен срок 1 март, като точната дата ще бъде определена с решение на Министерския съвет по предложение на регионалния министър. След 16 август в тестови режим превозвачите ще имат възможност да проследят собствените си разходи по тарифа, за която още се водят преговори с тях, коментира още Аврамова.

Сподели:

Още новини от деня