Ще се обнови пътната настилка до блок "Странджа планина" при наличие на средства в бюджета

Ще се обнови пътната настилка до блок „Странджа планина“ при наличие на средства в бюджета

Общинският съветник Илиян Илиев се обърна към общинската администрация в Русе във връзка с постъпил сигнал от „Професионален Домоуправител Русе“. Дружеството управлява 4 жилищни входа на блок „Странджа планина“, находящ се на ул. „Голям Богдан“ №1, в ж.к. „Родина“. 

Настилката на пространството зад блока, което се използва за паркинг е силно компроментирана, в следствие на извършени поредица ремонтни дейности от различни комунални фирми.  При силен валеж там се образуват огромни локви, които стоят с дни, а водата се просмуква към основите на сградата, което е предпоставка за овлажняване или наводняване на мазите.

Локвите и калта създават проблеми на живущите в блока и причинява затруднения в придвижването.

Предвид дългата комуникация с Община Русе през 2020 и 2019 година и това, че до момента нищо не се е случило, от „Професионален Домоуправител Русе“ се обърнаха към мен с молба за съдействие, подчерта Илиев.

Засегнатият проблем стои на вниманието на Община Русе и ремонт ще се реализира при наличие на достатъчен финансов ресурс, каза в отговор заместник – кметът на Община Русе Златимира Стефанова. През последните 20 години ВиК – Русе не е извършвало ремонти в района на паркинга.

Сподели: