„Щуките“ надвиха „миньорите“ с голова драма в две части

„Щуките“ надвиха „миньорите“ с голова драма в две части

Като футболна драма в 2 действия може да се опише контролната среща, играна в неделя, 26 февруари, на „Батин Арена“. Два от най-силните отбори на Областна лига Русе и Разград премериха сили при перфектните условия на уникалното батинско съоръжение, по думи на гостите.

Гостите от Сеново започнаха мача с динамична и точна игра, като инициативата бе в техни ръце до средата на първото полувреме. Неслучайно, първият гол падна във вратата, бранена от Пламен Сашев, още в 10-та минута на срещата. Тогава, нападателят на Миньор получи топката, прескачайки защитата на Дунав, и с бърз плонж вкара топката в оголената врата.

Вторият гол дойде минути по-късно след нарушение в наказателното, като съдията не се поколеба да отсъди дузпа в полза на сините, която бе успешно реализирана от Сашев. Радостта не трая дълго, заради автогол при неточно отбита топка от Алекс.

В 42-та минута последва невероятен гол на Любо Петков, където при първия удар кълбото бе уловено, но изпуснато от вратаря, за да се наложи повторно да бъде изритано точно в мрежата на съперника. Така на полувремето резултатът бе изравнен.

ФК Дунав Батин

През втората част последва истинско превъзходство на Дунав Батин на терена. Дали заради благоприятната посока на силния вятър или поради друга причина, но резултатът бързо стигна 5:2, с голове на влезлия да играе треньор Александър Иванов – „Баро“, отбелязал гол още в 55-та минута, отново Любо с хубав гол със заден ритник при спречкване пред вратата в 57-ма минута, и гол на новото попълнение Исмаил Исмаилов в 75-та минута. Гостите не останаха длъжни и след два пропуска пред вратата, пазена от Дидо Кънев, успяха в последните минути на срещата да вкарат още 2 почетни гола за крайното 5:4.

Последната проверка преди начало на пролетния полусезон предстои в неделя, отново от 14 часа и в домашни условия на „Батин Арена“, срещу отбора на Бенковски Бяла.

Сподели: