Яна Станкова заявява „Краят на зимата“ на 21 април

Яна Станкова заявява „Краят на зимата“ на 21 април

На 21 април (петък) в 18:00 ч. русенските читатели ще могат да се срещнат с писателката Яна Станкова и нейният нов роман „Краят на зимата“ в Читалня (синя) І етаж на библиотеката.

Зимата не е просто сезон за главната героиня Биляна. Тя е минало, което постоянно се завръща и се опитва да я погълне, не ѝ позволява да вярва, че има днес, че има утре… И нито любящият ѝ съпруг, нито прекрасните ѝ деца могат да я спасят от студа и болката, които я връхлитат.

Може ли обичта да победи смъртта? Има ли съдба? Бди ли наистина някой над нас? Възможно ли е човек да има толкова сила, че да надвие най-страшното чудовище – самия себе си? Биляна трябва да си отговори на тези въпроси. Защото е настъпил пределният момент – младата жена или ще потъне в гладния търбух на Зимата, или ще се завърне към надеждата и любовта. Към живота.

Яна Станкова е родена на 2 януари 1980 г. във Враца. Завършила е славянска филология във Великотърновския университет. През 2019 г. ИК „Хермес“ публикува дебютния ѝ роман „Дневниците на Ая“, награден в литературните конкурси „Южна пролет“ и „Светлоструй“.

Яна Станкова очаква своите читатели на 21 април (петък) в 18:00 ч. в Читалня (синя) І етаж.

Сподели: