Ясни са победителите в зоналното състезание от републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР, Русе – 2022

Ясни са победителите в зоналното състезание от републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР, Русе – 2022

Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе днес в Русе.

Спортното събитие стартира с официално откриване, на което присъства директорът на ОДМВР – Русе ст.комисар Мирослов Дамянов.

Участваха 12 отбора, състоящи се от служители на МВР от различни структурни звена на ведомството, от регионите Русе, Разград и Силистра. Проведен бе подробен инструктаж и жребий за поредността за явяване на отборите, след което и самата спортна програма.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение.

Зоналното състезание в Русе се реализира в изпълнение на утвърдения спортен календар за 2022 г. на Спортна асоциация – МВР и на основание „Вътрешни правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчна и състезателна дейност на служителите от МВР.

КЛАСИРАНЕ:

Жени – индивидуално

Първо място – Людмила Пенева / ОДМВР – Русе

Второ място – Венета Сорева / ОДМВР – Русе

Трето място – Кристина Коева / ОДМВР – Разград

Мъже – индивидуално

Първо място – Красимир Янев / ОДМВР – Силистра

Второ място – Даниел Костадинов / ОДМВР – Силистра

Трето място – Мартин Стойчев / ОДМВР – Русе


В отборното класиране
при мъжете призът взе отбор на ОДМВР – Силистра в състав – Красимир Янев, Стоян Савов, а при жените отбор на ОДМВР – Русе в състав Людмила Пенева, Венета Сорева.

Наградите на победителите, купи, медали и грамоти, връчи старши комисар Мирослав Дамянов, директор на ОДМВР – Русе.

********* ********* ********* ********* *********
Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение в стрелкова подготовка.

Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар на МВР за 2021 година.

Сподели: