Ясни са победителите в зонално състезание от републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР в Русе

Ясни са победителите в зонално състезание от републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР в Русе

Днес в Русе се проведе зонално състезание от републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР. Надпреварата се състоя в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе и в нея участваха отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение.
Зоналното състезание в Русе се реализира в изпълнение на утвърдения спортен календар за 2021 г. на Спортна асоциация – МВР и на основание „Вътрешни правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчна и състезателна дейност на служителите от МВР, както и „Специализираната методика по стрелкова подготовка на служителите на МВР“.


КЛАСИРАНЕ:

Жени – индивидуално

Първо място – Людмила Пенева / ОДМВР – Русе

Второ място – Венета Сорева / Сектор БОП – Русе

Трето място – Деница Господинова / ОДМВР – Русе

Мъже – индивидуално

Първо място – Даниел Костадинов / ОДМВР – Силистра

Второ място – Мартин Стойчев / ОДМВР – Русе

Трето място – Евгени Мирчев / ОДМВР – Силистра

В отборното класиране при мъжете призът взе Първи отбор на ОДМВР – Силистра, а при жените отборът на ОДМВР – Русе.

Наградите на победителите връчи старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР – Русе.

********* ********* ********* ********* *********
Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение в стрелкова подготовка.
Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар на МВР за 2021 година.

Сподели: