на върха на ножа награди

Ясни са победителите в регионалното кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“

Време за прочитане: 2 мин.

Регионалното кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“ се проведе днес в кухнята на хотел-ресторант „Дунав Плаза“ град Русе. Организатори на състезанието бяха клуба на „Професионалните готвачи“ град Русе и ПГ по туризъм „И.П. Павлов“ град Русе, подкрепяни от Община Русе и СХР град Русе. Гости на събитието бяха г-жа Росица Георгиева, н-к Регионалното управление на образованието в град Русе и кръстника на състезанието г-жа Нели Пигулева, журналист във вестник „Утро“.

В състезанието участват професионалисти и управители от заведения и ресторанти в град Русе, заедно с ученици по специалността от Професионалната гимназия по туризъм в града.

За ресторант „Дон Вито Корлеоне“ се състезаваха Асен Атанасов и Тарък Кадир от 11 А клас.  За ресторант „Дунав Плаза“ Русе се състезаваха Албена Михова и Десислава Димитрова от 12 Д клас. За ресторант „Кралска закуска“ – г-н Красимир Иванчев и Ивайло Ангелов от 12А. За ресторант „Кръстникът“ –  Симона Стоянова и Толга Исмаил от 12В. За  ресторант „Сити Хаус“ – Владислав Юлиянов и Елиза Бетинова. За ресторант „Чифлика“ – Свилена Матева и Радослав Минев от 12 А клас.

Журито бе в състав: председател шеф-готвач Ивайло Димитров, шеф Живко Димитров, шеф Петър Атанасов, шеф Александър Енчев и шеф Цветомир Петров.

Участниците трябваше да приготвят едно основно ястие в две порции за 2 часа.

Първо място зае отборът на домакините от ресторант „Дунав Плаза“, които приготвиха есетра с билкова коричка и гювеч. На второ място се нареди ресторант „Кръстникът“ за тяхното „Агнешко по гергьовски – модерен прочит“. Третото място заслужено спечели ресторант „Сити Хаус“, които приготвиха „Агнешки пържоли с кус-кус и ментово песто“.

Наградата на клуба на Професионалните готвачи – Русе бе присъдена на ресторант „Кралска закуска“. Оттам се представиха с „Кралски дунавски шаран с пюре от кореноплодни по стара русенска рецепта“.

Наградата на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – СХР бе присъдена на екипа, работил с ресторант „Дон Вито Корлеоне“. Те сготвиха „Агнешки котлет с пюре от боб и сос от боровинки с червено вино“.

Наградата на Община Русе отиде при участвалите съвместно с ресторант „Чифлика“. Те сготвиха пълнен шаран с орехи, стафиди и зеленчуци.

Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите даде на всички ученици, участвали в състезанието „На върха на ножа“ парични награди.

Надпреварата бе оспорвана с достоен и вкусен финал.

Сподели:

Още новини от деня