Камерният концерт на инструментален ансамбъл „Енигма“ ще се състои на 26 февруари

Ясухиро Накаяма: На концерта на интструментален ансамбъл “Енигма” на 26 февруари в зала Филхармония ще свиря “FUGAL CONCERTO” за флейта, обой и струнен квинтет оп. 40 No 2 от Густав Холст

“На концерта на интструментален ансамбъл “Енигма” на 26 февруари в зала Филхармония ще свиря “FUGAL CONCERTO” за флейта, обой и струнен квинтет оп. 40 No 2 от Густав Холст заедно с моите колеги от оркестъра на Русенската опера.

Както подсказва заглавието, тази творба има структурните характеристики на фуга, но също така има изяществото и великолепието на Холст.

Моите отлични колеги са запознати с всички видове произведения, включително опера, симфонии и популярна музика, а също така са много вглъбени в камерната музика и тяхната разнообразна изразителност разкрива пълната привлекателност на произведенията.

На репетицията, проведена преди ден, бях развълнуван да видя ансамбъла, всеки със собствената си зряла чувствителност, да създава музика, докато се възползва от изразителните способности на другия.

В този оркестър съм едва по-малко от година, но имах късмета да имам много възможности за изяви и чувствам, че съм израснал до неузнаваемост!

Гордея се, че прекарвам време с колегите си от операта и сърцатата публика в изпълнения с музика град Русе.

Този концерт е първото за мен представяне на камерна музика, което изнасям на сцена като един от солистите, откакто съм в прекрасния дунавски град. Обикновено свиря като член на оркестъра, следвайки течението на музиката, но този път бих искал да бъда по-смел и да изразя себе си и солистично.

По този начин инструменталистите приемат предизвикателства и изследват, а това, което се ражда в момента, когато тези предизвикателства се събират, може да бъде онова, което наричаме „Енигма“, сподели обоистът Ясухиро Накаяма, който заедно с колегите си от инструментален ансамбъл “Енигма” ще се представи пред русенската публика на 26 февруари, понеделник, в зала Филхармония!

Сподели: