МГ "Баба Тонка" - Русе чества патронния си празник

Математическа гимназия „Баба Тонка“ и АЕГ „Гео Милев“ за поредна година са сред училищата, които приемат осмокласници с най-висок бал след първо класиране

Математическа гимназия „Баба Тонка“ и АЕГ „Гео Милев“ за поредна година са сред училищата, които приемат осмокласници с най-висок бал след първо класиране.  Това показват статистическите данни, публикувани от Регионалното управление на образованието.

С максимални точки от бала 498,50 се приемат младежи в паралелка с профил „Математически“ в МГ „Баба Тонка“. Минималният брой точки за същия профил е 417.

С 50 стотни по-малко второто място в класацията заема АГ „Гео Милев“. В паралелка „Чужди езици“ са класирани ученици с 498 точки. Минималните са 371. Следва ги профил „Природни науки“ в МГ „Баба Тонка“ с 491,50 точки, а най-ниският бал за същата специалност е 395,75.

С най-нисък минимален бал от 30 точки са приети осмокласници в СУ „Христо Ботев“, специалност „Софтуерни и хардуерни науки“. Максималният бал при първото класиране там е 248,50.

С 41 минимален бал предпоследна в класацията е  специалността „Бутиково облекло“ в ПГ „Недка Иван Лазарова“,  а трета по нисък бал е Корабната гимназия с 43,50 точки за специалността „Локомотиви и вагони“.

Предстоят още два етапа за класиране на осмокласниците. Учениците, влезли по първо желание след първия етап на класиране, се записват в училището, в което са приети в срок от 13 до 15 юли включително. Учениците, които не са удовлетворени от класирането си на първия етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап на класирането в срок до 15 юли включително.   Подаването на документи за участие в третия етап на класиране е в срок от 26 до 27 юли включително.  

Сподели: