вируси атакуват човека

1 почина от коронавирус за 24 часа в Русенска област, 486 се лекуват в болниците

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в област Русе и по-конкретно в община Русе е регистриран един нов случай на COVID-19. Най-вероятно по-малкият брой заразени с коронавирусна инфекция както в страната, така и в областта се дължи на по-малко направените PCR тестове през почивните дни, тъй като по-голяма част от лабораториите не работят. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4787 души, а активните случаи са 2216. По последни данни към момента общо 486 души се намират на лечение в болниците от региона, като 22-ма от тях са в реанимация.

За съжаление вчера още един мъж с положителен PCR тест за коронавирус е починал. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 147, от които 81 мъже и 66 жени на възраст между 27 и 91 години.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: