Във Ветово иззеха голямо количество парфюми, предназначени за нерегламентирана продажба в Интернет

1 140 „маркови“ стоки задържаха митническите служители на ТД Митница Русе за десет дни

772 парфюмерийни продукта и 368 текстилни изделия на световни търговски марки задържаха митническите инспектори на ТД Митница Русе на Дунав мост при Русе за десет дни.

353 от задържаните парфюми и парфюмни води са открити при проверка на автобус, пътуващ от Турция за Румъния, отклонен за щателна митническа проверка на 16.01.2024 година. Част от стоките са установени в багажа на шофьора – турски гражданин, останалите в представени от пътник, също турски гражданин, чанти и торби. Никой от двамата не е представил документи за закупуването на стоките или митнически документи за въвеждането им на територията на България и ЕС. Сходни са случаите и с останалите задържани парфюмерийни изделия.

160 чифта панталони от деним на известна марка са задържали инспекторите на Митница Русе при проверка на друг автобус на 17.01.2024 г. Текстилните изделия са били пренасяни от Турция към Румъния от пътник в автобуса, турски гражданин. На следващия ден в личния багаж на шофьор на друг автобус са открити още 128 блузи с дълъг ръкав, детски комплекти и якета.

Всички „маркови“ стоки са задържани, а на нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение.

Сподели: