главен инспектор Николай Кожухаров

1.6 кг. марихуана, 230 грама метаамфетамин и 10 грама хероин задържа за месец русенската полиция

Време за прочитане: 2 мин.

През отминалия месец е работено основно по противодействие на телефонните измами, държането и разпространението на наркотични вещества в Русенска област и град Русе, съобщи по време на пресконференция днес главен инспектор Николай Кожухаров – началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ (на снимката) в присъствието на директора на ОД на МВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов. Благодарение на усилената работа на сектора и полицаите от първо и второ районни управления на МВР за отминалия месец са регистрирани 27 престъпления по линия на наркоразпространението и държане, от които разкритите са 20 с общо 21 извършители. Задържани са 1.6 кг. марихуана, 230 грама метаамфетамин и 10 грама хероин .

Усилено се работи и по кражба на вещи и части от МПС, като от края на октомври до началото на декември имаше сериозен ръст на посегателствата, особено върху таксиметрови автомобили. Извършителят е открит и му е повдигнато обвинение.

Във връзка с настъпващите празници бе отправен апел към гражданите да не дават пари на непознати и институции като прокуратура, съд, полиция не осъществяват контакт с тях по телефона за противодействие на телефонните измами.

Техни автори са от Ветово, Плевен, Левски, Горна Оряховица. Тяхната работа се изнася в съседни държави, откъдето се извършват престъпленията. 6 са регистрираните измами през отминалия месец.

Трима извършители са установени като „мулета“, а четирима са задържани в други градове като извършители.

Телефонна измама за повече от около 2000 лева не е установена в Русе.

Отправен бе съвет към хората да не се поддават на заплахи по телефона от измамници, защото дори да са осъдени те няма да посегнат на жертвата. Манталитетът им е такъв, че са страхливи, отбеляза г-н Кожухаров.

През последния месец е имало засилено извършване на джебчийски кражби от заведения. Документирана е престъпната дейност на двама техни извършители.

Засилено е посещението на мобилните екипи /8 населени места на седмица/ в региона. В тях са включени служители на криминална, охранителна полиция и др. Ежемесечно се изготвят графици и кметовете се уведомяват периодично за посещение. Това дава положителен ефект като цяло.

Във връзка с празниците бяха дадени съвети към гражданите да не обявяват къде ще бъдат в социалните мрежи, за да не посетят жилищата им неканени гости с лоши намерения.

Сподели:

Още новини от деня