10 номинации за кмет на Община Русе от ПП ГЕРБ бяха направени днес

10 номинации за кмет на Община Русе бяха направени късно тази вечер по време на завършилото преди малко събрание на общинската структура на ПП ГЕРБ. Кандидатурите на Пламен Стоилов, Спасимир Димитров, Бедрос Пехливанян, Филип Виденов, Стоян Христов, Светлана Ангелова, проф. Михаил Илиев, Диана Иванова, доц. д-р Кирил Панайотов и Огнян Басарболиев бяха обявени в препълнената зала «Европа» на Доходното здание.

В присъствието на членовете на изпълнителната комисия Димитър Николов, Живко Тодоров, Красимир Велчев и Пламен Нунев, на организационния секретар на ПП ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ – София Цветомир Паунов и на общинския ръководител на ГЕРБ – Русе Росен Даскалов, г-н Стоилов си направи отвод.

„Горд съм, че 12 години заедно с вас правихме страхотни неща. Благодаря за тази подкрепа, защото за мен тя значи много“, каза г-н Стоилов. Той подчерта, че е направен опит да бъде служебно отстранен от предизборната надпревара и за един месец са се случили много неща. Кметът подчерта, че докато не изчисти името си няма моралното право да приеме тази номинация, поради което си е подал оставката и като общински ръководител. Той очерта три възможни варианта, сред които да не участва в предизборната кампания, а също и да участва в нея като независим кандидат и отново да спечели на първи тур. „Никога не бих застанал срещу ГЕРБ, никога не бих застанал срещу човека, който ми даде шанса два пъти да се явя на избори, два пъти да ги спечеля и да направим тази видима промяна в Русе“, категоричен бе настоящият кмет на Общината. Затова се е спрял на третия вариант – да си направи отвод и да предложи човек, зад който да застане с името и авторитета си и да получи голяма подкрепа от структурата. Така бе посочено името на Спасимир Димитров.

Отвод си направи и д-р Кирил Панайотов.

Двама от кандидатите – проф. Михаил Илиев и Бедрос Пехливанян благодариха за номинациите, но изтъкнаха съображения, поради които не биха се ангажирали с тази отговорна работа в местното самоуправление.

По време на продължилото близо 4 часа събрание бяха направени номинации на 62 кандидати за общински съветници, като отново Пламен Стоилов си направи отвод. Сред имената са тези на почти всички досегашни общински съветници от групата на ГЕРБ в този състав на органа на местно самоуправление с мандат 2015 – 2019 година, бивши съветници, действащи зам. – областни управители на Русенска област, а също така и други граждани, които са доказани професионалисти в своята област и се ползват с авторитет в общината и региона.

Номинациите за кметове на кметства в община Русе не поднесоха никакви изненади. Предложени са досегашните кметове с успешни мандати от ГЕРБ на селата Басарбово /Николай Колев/, Николово /Мария Генова/, Ново село /Мариела Йорданова/, Бъзън /Василена Цанкова Борисова/, Ястребово /Ехлиман Етем/, Хотанца /Венета Недева/, Просена /Петър Петракиев/, Тетово /Невяна Атанасова/, Сандрово /Божидар Стоилов и второ предложение за Антоанета Йорданова/ и град Мартен /Димо Тонев/. Промяна има само в номинацията за село Червена вода  в лицето на Людмила Белчева. Кандидат за кмет не бе предложен единствено за Семерджиево. В Долно Абланово ще бъде назначен кметски наместник след местните избори.

„Спомням си в края на 2005 година, в първия месец, когато ме определиха за областен координатор, бях сам. През втория месец бяхме трима. На четвъртия месец започнахме да се увеличаваме и много от вас са тук съратници на това, което сме днес. ГЕРБ в Русе има 2185 члена – един голям юмрук на националната партия. Искам да отправя един призив към всички вас в тази зала, към цялата структура да работим всички заедно само и единствено за ГЕРБ“, заяви областният координатор Пламен Нунев по време на събранието.

„Свидетел съм как се създаваше тази структура още от първите дни“, каза в словото си зам. – председателят на ПП ГЕРБ Димитър Николов и изрази уважението си към всички присъстващи в залата. „Присъствал съм на емоциите и енергията, която се зараждаше в този град – от първите дни на създаване на гражданското сдружение, от първите дни на създаването на партия ГЕРБ“, добави той и сподели, че искрено се е радвал на всеки нов проект, осъществяван в Русе. Г-н Николов изрази своята благодарност за нормалния диалогичен тон по време на събранието, номинациите за съветници и не на последно място за кметове на общината.

„Изключително качествени хора, с много добро образование, ерудирани, знаещи, можещи и с много дълъг опит“, коментира кандидатурите Димитър Николов. По думите му, най – важната задача за всички е местните избори в Русе да бъдат спечелени и то категорично от ГЕРБ. За целта трябва да се издигнат хора с  голям потенциал, а другите трябва да ги подкрепят. Необходимо е в Русе да има не само кмет на община, но и голямо мнозинство, за да го подкрепя. В противен случай успехите идват по – трудно, а това не е в интерес на гражданите. В заключение той призова всеки един да намери причината за запазване мира и сплотеността на структурата, а също и за пределна мобилизация независимо от трудностите по време на предизборната кампания.

Предстои номинациите да бъдат разгледани и утвърдени от Изпълнителната комисия и председателя на ПП ГЕРБ.

Сподели:

Още новини от деня