вируси атакуват човека

10 оздравели, трима починали и един новоустановен случаи на коронавирус в Русенска област за 24 часа

Без съществена промяна остава епидемичната обстановка в област Русе през последните 24 часа. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе и по-конкретно в община Ветово е установен един нов случай на COVID-19, а новоизлекуваните са десетима. Необходимо е да се отбележи, че по-малкият брой установени случаи през почивните дни е възможно да се дължи и на факта, че през този период част от лабораториите не работят. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8050, а преболедувалите станаха 7263. Активните случаи са 315. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 115 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 29.

За последното денонощие са починали три жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 472 на възраст между 26 и 98 години. 288 от тях са мъже, 184 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе отстъпва е на 10-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са седем области в страната, а именно Видин, Враца, Габрово, Монтана, Силистра, Смолян и Шумен.

До момента са поставени общо 2338 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 626 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на заболяването през изминалата седмица.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: