10 русенци получиха награди от лотарията на НАП

10 русенци получиха награди от лотарията на НАП

Време за прочитане: 2 мин.
10 русенци получиха награди от лотарията на НАП

С предчувствие за късмет, със зодиакална подкрепа и с благословията на св. Николай г-жа Мария Пеева спечели  модерен, многофункционален таблет с ретина дисплей в последното теглене на награди от лотарията на НАП. Пенсионираната директорка на Бюрото по труда е регистрирала в изминалата година 974 касови бележки и след всяко теглене казвала на приятелките си, че печалбата й просто се отлага за следващия тираж и в последния тя наистина дошла при нея. Заслуга за това, според г-жа Пеева, има и нейната зодия Везни, за която комбинацията от деня петък и числото 6 носят щастие, особено ако съвпадат с Никулден, когато с покупката на 2 хляба в „Лидл“ за 1, 97 лв. получила късметлийския си фискален бон.

През тази година с награди в лотарията на НАП бяха още Галя Енчева, която с касова бележка за 8, 99 спечели модерен мобилен телефон, Мариана Нецова с друга за 1, 79 лв. получи робот-прахосмукачка, а преди месец Красимир Кръстев с най-малката за региона регистрация от 0, 76 лв. се зарадва с нов смартфон.

В предните две издания на лотарията още 6 русенци получиха награди, като с най-голямата бе Георги Георгиев, който през 2017 г. с  касова бележка за 0,79 лв. спечели като месечната награда  40-инчов 3D телевизор. Двама наши съграждани бяха сред  потребителите в България, регистрирали касови бележки на стойност 10 000 лв.

С трите си издания лотарията на НАП постигна целта си да увеличи личната активност на гражданите да следят за издаването на фискални бонове като най-масово и ефективно средство против укриването на търговски обороти и приходи за републиканския бюджет. И след края на Лотарията, мобилното приложение на НАП ще продължи да е от помощ на потребителите и чрез него те ще следят истински ли са касовите бележки, които търговците им издават. Над 150 000 души ежедневно действат като данъчни инспектори, проверявайки касовите си бонове. Повечето касови апарати вече печатат бележките с кодове, а до края на януари 2020 година те ще станат задължителен реквизит за всеки касов бон. Мобилното приложение на НАП е безплатно  и се предлага за iOS и Android устройства. С него може да се осъществи и навигация до офисите на НАП, справка за здравно-осигурителен  статус, данъчен календар и  справка за регистрация по ДДС.

Сподели:

Още новини от деня