100 професионални дърводелци тестваха продукти за обработка на дърво от серията TIMMER

100 професионални дърводелци тестваха продукти за обработка на дърво от серията TIMMER

100 майстори на дървото от цяла България се включиха в тестването на TIMMER – най-новата серия на Оргахим за обработка на дърво. Довършителните работи или финишът, както го наричат професионалистите, са сред най-деликатните и прецизни дейности, от които зависи цялостния вид, трайността и устойчивостта на предметите, изработени от естествена дървесина. Тънкостите, които разкриват красотата на материала и превръщат парчето дърво в изящна мебел, уютна облицовка или произведение на изкуството, са много. Уменията на майстора са важни, но тайната се крие в качеството и възможностите, които предоставят различните продукти за обработка на дърво.


Това бе предизвикателството и пред екипа на Оргахим, който впрегна достиженията на технологиите и опит, трупан с години, в създаването на новата марка.

„TIMMER е серия от 8 иновативни продукта с различни свойства и предназначение, които разработвахме грижливо в продължение на повече от 12 месеца. Те обхващат пълния обем дейности за защита и декориране на всички видове повърхности и изделия от твърда и мека дървесина, предназначени за интериора и екстериора. Целта ни е да подсигурим професионалните дърводелци в ежедневната им работа като им предложим висококачествени продукти, с които лесно да постигат устойчива защита и естетическа завършеност на изделията от дърво”, каза Люсиена Василева- бранд мениджър на марката “Timmer”.

В тестовете са участвали производители на мебели, аксесоари и предмети от масив, конструкции, покрития и облицовки от дърво, реставратори на антики, музикални инструменти, дърворезбари, скулптори. Това на практика е цялата палитра от майстори до артисти, които с таланта и уменията си вдъхват нов живот на дървото. Модерните еко стандарти връщат дървото в живота ни по-бързо, отколкото сме си представяли. Разнообразието от приложения на този материал е огромно, затова и изискванията към покритията са много сериозни.

“Допитахме се до професионалните дърводелци, за да разберем тяхното експертно мнение за серията Timmer. За нас са важни критериите и очаквания им за продуктите, с които работят ежедневно. Смятаме и занапред да работим тясно с тях, да се вслушваме в съветите и препоръките им, и да задаваме тенденциите в защитата и декорацията на дървесината”, подчерта Люсиена Василева.

Повече за Оргахим тук

Сподели:

Още новини от деня