съдебна палата русе съд прокуратура

1000 лева глоба за причиняване на телесна повреда на служител по поставяне на „скоби“ от ОП „Комунални дейности“

На 28.11.2016г., около 12.30 часа, Е. Н., К. Т. и И. А., служители на ОП „Комунални дейности“ – гр. Русе, отдел „Паркинги“, били в района на пл. „Дунав” в Русе и извършвали проверка дали за паркираните там превозни средства е заплатена такса за това. Установили, че такса не била платена за лек автомобил „Ситроен“ и поставили блокиращо устройство на едно от колелата му с цел санкциониране на водача му за неизпълнение на задължението му във връзка с паркирането на това място. Неследдълго при превозното средство се явил Г., който именно преди това паркирал процесното МПС без да заплати такса. „

Служителите на ОП „Комунални дейности“ – гр. Русе, отдел „Паркинги“ му обяснили, че следва да плати глоба, след което щели да освободят автомобила от блокиращото устройство. Г. възразил срещу действията им, като се оправдал с краткотраен престой на превозното средство на паркинга, дължащ се на посещение на дома му, намиращ се на площада. Г. се разгневил и започнал да обижда Н., като го наричал „неук, циганин и селянин”, но въпреки това платил глобата си. Този спор бил наблюдаван от свидетелите Б. С. и Б. В. и Д., които в него момент се намирали пред кафе-бар, разположен на същия площад. Г. се познавал с последните, комуникирал с тях по време на пререканието си със служителите на общинското предприятие, като търсел подкрепа. С. и Д. решили да му помогнат, приближили се към Е. Н., К. Т. и И. А.. и започнали да ги обиждат. Д. нападнал директно Е. Н., нарекъл го „мангал и циганин” и му нанесъл удар с ръка в лицето. Н. загубил равновесие, паднал на земята и си ударил левия крак.

Вследствие на тези действия на обвиняемия свид.Н. получил кръвонасядане на кожата и лигавицата на долната устна и оток на лявото ходило. И. А. защитил Н. и с тялото си преградил пътя на обвиняемия към пострадалия. Т. сигнализирал за случая на тел. 112. Съзнавайки незаконността на извършеното от тях и грозящата ги наказателна репресия, обвиняемият и Б. В., с лек автомобил „Мерцедес“, управляван от последния, веднага напуснали местопрестъплението. Малко по- късно се върнали, за да приберат автомобила, управляван от Д. – автомобил „Пежо“. Обвиняемият го привел в движение и отново се отдалечил в неизвестна за другите участници в конфликта посока.

Районният съд в Русе призна Д.Д.Д. за виновен в това, че на 28.11.2016г. в Русе причинил лека телесна повреда на длъжностно лице – Е.С.Н. от Русе-работник паркинг – скоби в ОП „Комунални дейности“ – гр. Русе, отдел „Паркинги“ при изпълнение на службата му по поставяне и премахване на блокиращо техническо средство, тип „скоба“, на неправилно паркирали автомобили, изразяваща се в болка и страдание, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи 1000 лева глоба.

Сподели:

Още новини от деня