вируси атакуват човека

11 новоустановени болни от коронавирус в Русенска област за 24 часа

Време за прочитане: < 1 мин.

Равен брой на излекуваните и заразените с COVID-19 в област Русе за последните 24 часа отчитат от Регионалната здравна инспекция. За изминалото денонощие са установени 11 нови случая на COVID-19 в областта, като излекуваните са също толкова. Най-много новозаразени има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 7. Двама нови случая има още община Две могили, както и по един в Иваново и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8086, а преболедувалите са 7274. Активните случаи са 339. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 118 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 34-ма

За последното денонощие няма починали с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 473 на възраст между 26 и 98 години. 289 от тях са мъже, 184 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 20-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – два случая.

До момента са поставени общо 2398 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“ и 50 от на “AstraZeneca”. Повторна доза са получили общо 685 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели:

Още новини от деня