ден на независимостта празник русе поднасяне на цветя

110 години от обявяването на Независимостта на България честваха в Русе

Днес се проведе тържествена церемония по полагане на венци и цветя в чест на 110-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

На събитието присъстваха зам. областните управители на Област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов, зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, председателят на ОбС – Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, г-н Игнат Канев – почетен гражданин на град Русе, вицеконсулът на Руската федерация в Русе Иван Пивоварчук, народни представители, общински съветници, представители от Община Гюргево и на различни институции, граждани и гости на града.

ден на независимостта празник русе поднасяне на цветя 1

Церемонията се проведе пред Паметника на свободата, където беше строен почетен караул, а тържествена музика изпълняваше Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев.

Празнично слово произнесе зам. областният управител на област Русе Валентин Колев, а благодарствен молебен отслужиха свещеници от Русенската Света Митрополия. Водещ на събитието беше актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Ивайло Спасимиров.

ден на независимостта празник русе поднасяне на цветя 2

По традиция, всички желаещи положиха цветя на паметника в края на церемонията.

ден на независимостта празник русе поднасяне на цветя 3

сн. и текст Община Русе

Сподели:

Още новини от деня