12 отличия за ТСК – Русе в първия ден на държавното лично първенство по вдигане на тежести

12 отличия за ТСК – Русе в първия ден на държавното лично първенство по вдигане на тежести

2 златни, 3 сребърни, 7 бронзови медала. Това е равносметката за състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе от първия ден на Държавното лично първенство по вдигане на тежести, което се провежда в града ни. Първи на подиума днес излязоха момчетата до 13 години. всички над 90 състезатели бяха разпределени в няколко категории. В част от тях, с медалите се окичиха именно възпитаниците на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови.

Със сребърен медал в изтласкването и бронзови в изхвърлянето и двубоя се окичи Мартин Александров, който се състезаваше в категория до 35 килограма. Георги Иванов завоюва бронзов медал в двубоя в категория до 45 килограма. Алекс Мертири завоюва златни отличия в изтласкването и двубоя и сребърен в изхвърлянето в категория до 55 килограма. Даниел Тодоров се окичи с бронзови медали в изтласкването и двубоя на категория до 61 кг. Последният русенски представител за първия ден на Държавното лично първенство – Мерт Харатоолу спечели сребърен медал в изтласкването и бронзови медали в изхвърлянето и двубоя.

Държавното лично първенство се провежда в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“, а домакин на надпреварата е ТСК – Русе. Утре, събота е състезанието за момичетата и кадетите и кадетките до 15 години, а в неделя (26 юни) ще се представят кадетите и кадетките до 17 години и девойките.

Входът за всички състезателни дни е свободен!

Сподели: