123 абсолвенти от юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха дипломите си днес

123 абсолвенти от юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха дипломите си днес

123 абсолвенти от юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха дипломите си днес. Отличниците са 12, като с най-висок успех 5.97 е Драгомир Тонев. Сред официалните гости на церемонията бяха заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, както и председателят на Общинския съвет Иво Пзарджиев.

Д-р Караколева отправи пожелания към младите юристи да бъдат креативни, ентусиазирани и винаги да носят с гордост името на Русенския университет. „Вярвам, че от днес започва животът ви на зрели, успешни и реализирани юристи. Бъдете отговорни и нека чувството за съвест и почтеност бъде винаги с вас! Сигурна съм, че сте достойни млади хора и ще имате куп възможности да докажете своите качества, извървявайки професионалния си път. Никога не позволявайте външни обстоятелства да повлияят на преценката ви и отстоявайте истината. Запомнете уроците, които сте научили досега и ги прилагайте. Бъдете сигурни, че най-доброто предстои! Бъдещето е пред вас и е във вашите ръце.“, каза д-р Караколева. От своя страна председателят на  Общинския съвет Иво Пазарджиев пожела на абсолвентите да вярват в себе си и да бъдат сигурни в знанията, които са придобили в университета. Също така той пожела на абсолвентите да запазят тръпката към казуса и необходимостта да четат правна литература и съдебна практика.

Припомняме, че Иво Пазарджиев е сред възпитаниците на юридическия факултет на Русенския университет.

„Имате необходимите знания и може да се справите с всяка трудност, която животът ви поднесе. Вярвайте в себе си и постигайте целите си.“, каза от своя страна ректорът. Деканът на факултета доц. д-р Кремена Раянова подчерта, че винаги е имало единство между преподаватели и студенти, както и че дипломата, която получават днес не е лист хартия, а хроника за трудните дни и нощи на студентските сесии.

На събитието присъстваха още председателят на Районния съд Елена Балджиева, окръжният прокурор Георги Георгиев, както и секретарят на Адвокатската колегия в крайдунавския град Звезделина Рафаилова. Отец Марин пък призова абсолвентите да се борят за истината и да допринасят за справедливостта на света.

Освен „Право“ сред абсолвентите имаше завършили „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, както и магистърската степен по „Правен режим на защитата на националната сигурност“.

Сподели: