Димитър Наков проведе работна среща с посланик Тодор Чуров

Зам.-кметът Димитър Наков проведе работна среща с посланик Тодор Чуров

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес зам.-кметът инж. Димитър Наков проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република България в Румъния Тодор Чуров. На срещата присъстваха още първият секретар на посолството Ивайло Маринов и народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев.

Инж. Наков запозна Негово превъзходителство с проектите, които се реализират в Русе през настоящата и през следващата година. Зам.-кметът заяви, че Русе предлага добри условия за инвестиции и изтъкна предимствата му като проспериращ град във всички значими направления.

Участниците в срещата обсъдиха още бъдещ културен обмен между Русе и Букурещ, както и инициативи, които Русе може да домакинства по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз догодина.

В края на срещата инж. Наков подари на Негово превъзходителство Тодор Чуров картина с изглед от избраната за най-емблематична сграда на България – Доходното здание.

След официалната визита, Посланикът имаше възможността да разгледа и ледените фигури, част от тазгодишния Русе айс фест.

Сподели:

Още новини от деня