вируси атакуват човека

128 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа в Русенска област

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са регистрирани 128 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа, като 124 от тях са поставени под домашна изолация, а останалите четирима са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени отново в община Русе – 111. По 4 от останалите 17 новоустановени случая има в общините Иваново и Сливо поле, 3 в Две могили, по 2 в Бяла и Ветово и по 1 в Борово и Ценово.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 124 души, с което се подобрява вчерашния положителен рекорд от 114 човека излекувани за едно денонощие. Така оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 1176. За съжаление вчера още двама мъже с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 79, от които 40 мъже и 39 жени на възраст между 42 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на осмо място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само София (град), Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Варна, Бургас и Габрово, а след Русенско са областите Пазарджик, Плевен и София. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Търговище – 18.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 2849, като активните случаи са 1594.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: