вируси атакуват човека

13 излекувани, 1 новозаразен и 2 починали от коронавирус в Русенска област за 24 часа

Един нов случай на COVID-19 в община Две могили е установен в област Русе за последното денонощие, а оздравелите в региона са 13. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. В населените места от останалите общини в Русенско няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7608, а преболедувалите 6725. Активните случаи са 474. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 149 души, като 30 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус са починали. Смъртните случаи на хора с потвърден COVID-19 от началото на пандемията до сега са 409 на възраст между 27 и 98 години. 253 от тях са мъже, 156 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на предпоследно място по заболеваемост в страната на равно с Велико Търново, Видин, Кърджали и Ямбол. Без нови случаи за изминалите 24 часа са три области, а именно Габрово, Монтана и Търговище.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: