вируси атакуват човека

16 починали и 130 са установените нови случаи на заболели от коронавирус в Русенска област през последните 24 часа

130 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 99. От останалите 31 случая 10 са в община Сливо поле, по 5 в Бяла и Ветово и 4 в Борово. По трима новозаразени има и в общините Две могили и Иваново, както и един в Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 5469 души, а активните случаи са 2486. По последни данни към момента общо 467 души се намират на лечение в болниците от региона, като 21 от тях са в реанимация.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 93-ма души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2770. За съжаление вчера са починали още дванайсет мъже и четири жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 213, от които 122-ма мъже и 91 жени на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (столица), Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Благоевград и Враца, а след Русенско се нареждат Кюстендил, Плевен и Хасково, като разликата в броя случаи между тях е много малка. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието е област Търговище – 18.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: