135 години от своето създаване чества СУПНЕ - Русе през септември и октомври

135 години от своето създаване чества СУПНЕ – Русе през септември и октомври

135 години от своето създаване чества СУПНЕ – Русе през септември и октомври. Това се случва под патронажа на посланика на ФРГ у нас Н. Пр. Херберт Салбер. На 28 септември в медиотеката на учебното заведение ще се състои връчване на дипломите DSD I.

От 17 часа в Регионалния исторически музей ще бъдат представени резултатите от проучване на тема: „Град Русе и Германия“, проведено от ученици на СУПНЕ. Половин час по – късно пак там ще бъде открита изложба, посветена на годишнината.

В 18.30 часа в Голямата зала на Доходното здание ще се състои тържествен концерт.
На следващия ден в медиотеката ще се проведе викторина на тема: „Драмите на Шилер“. На първия етаж ще бъде открита инсталация „Епохите в немската литература“.

На 28 септември от 10 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе ще се състои тържествено връчване на международни езикови сертификати по английски език на Кеймбридж.

На 1 октомври в училището ще бъде открита изложба със снимки на видни немски учени – биолози, физици, химици и др.

На 2 октомври по обед в медиотеката ще бъдат връчени сертификати за принос в развитието на учебното заведение. След това ще се проведе кулинарно пътешествие из Германия с дегустация на немски ястия.
Състезание по приказки на Братя Грим и пиесата „Генерация Зет“ ще бъдат представени в СУПНЕ и в ДТ „Сава Огнянов“ – Русе от ученическата трупа.

Сподели: