137 години от рождението на Корней Чуковски отбелязаха в РБ "Л. Каравелов"

137 години от рождението на Корней Чуковски отбелязаха в РБ „Л. Каравелов“

Четвъртокласници от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и участници в Руски клуб с ръководител Маша Станчева отбелязаха 137 годишнината от рождението на Корней Иванович Чуковски в Детски отдел на Библиотеката. Присъстващите имаха възможност да чуят и видят презентация с интересни факти за живота и творческия път на писателя.

С прочит на известни приказки на Чуковски учениците се включиха в Националния маратон на четенето. Маша Станчева постави начало в четенето, а децата продължиха като се редуваха да четат от приказката „Муха Цокотуха“. В специално подготвена викторина учениците показаха отлични знания по руския език и че са внимавали по време на презентацията. Срещата продължи с рисунка на избран герой от приказката на фона на руски приказки и песни. Разделихме се с обещания за нови срещи.

Събитието приключи с почерпка, а екипът на Детски отдел бе радостно изненадан с подарък от ръководителя на Руски клуб Маша Станчева – прекрасна картина от Гергана Николова, бивша възпитаничка на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“

Сподели:

Още новини от деня