14 пожара и инциденти наложиха намесата на огнеборците през почивните дни

14 пожара и инциденти наложиха намесата на огнеборците през почивните дни

Време за прочитане: 2 мин.

14 сигнала за произшествия и инциденти са наложили намесата на дежурните екипи на дирекцията през изминалите почивни дни.

В събота, между 08:31 и 10:00 часа, екип от РСПБЗН- Ветово е ликвидирал възникнало самозапалване и горене на гредоред в къща на адрес в с. Писанец. При инцидента няма пострадали, засегната е конструкцията около комина. Вечерта в събота, между 19:23 и 20:45 часа, екип от РСПБЗН- Ветово е участвал в ликвидирането на подобно произшествие и в с. Тетово, където било възникнало горене на сажди в коминно тяло на къща. Горенето е ликвидирано на площ около един квадрат, без последици.  Същата вечер в 20:23 часа е поличун сигнал за запалени сажди в комин и на адрес в русенския кв. Чародейка, бл. 108. При пристигане на място огнеборците са установили силно нагряване в димоотходите на ниво етаж 5 и 6, като вследствие на това и прогаряне на тапетите и опушени стени в един от апартаментите. При инцидента не са пострадали хора. Произшествието е отработено от служители на Първа РСПБЗН до 22 часа. Екип огнеборци от същата районна служба са имали още един такъв сигнал и в 21:28 часа в събота. В този случай е била възникнало горене на гредоред в едноетажна къща на бул. Гоце Делчев в Русе. На адреса пожарникарите са установили прогаряне на таванската конструкция в близост до комина и са предприели мерки по разкъртване на таванската конструкция и ликвидиране на скритото горене. И в този случай не са пострадали хора.

Пожари в сухи треви и отпадъци, както и в контейнери за смет екипите са гасили и в събота, и в неделя. Такива произшествия е имало: в с. Батин, в Русе – в жк „Дружба“, в жк „Чародейка“ и на ул. Иван Вазов, в с. Стърмен, в кв. „Средна кула“, до река Русенски Лом, в землището на с. Обретеник, В Бяла в сухи треви и отпадъци на нерегламентирано сметище до гробищния парк на града.

Сподели:

Още новини от деня