14 фотографи с приз от фотоконкурса "Моето незабравимо преживяване в Русе"

14 фотографи с приз от фотоконкурса „Моето незабравимо преживяване в Русе“

Днес в зала „Европа“ на Доходно здание бяха отчетени резултатите от първия фотоконкурс „Моето незабравимо преживяване в Русе, организиран от Фондация „Русе – град на свободния дух“. Наградите на победителите бяха връчени от зам.-кмета по икономика и международно сътрудничество и Председател на Управителния съвет на Фондацията г-жа Златомира Стефанова.

В раздел „Пейзажи“, категория „Деца“ на първо място се класира 14-годишният Мартин Матеев от Русе с фотографиите си „Срамежлива луна“ и „Цветовете на лятото“. На второ място в същия раздел и в същата категория се класира 17-годишната Весела Илиева със снимката „Зимна приказка“, а на трето – 18-годишната Ралица Димитрова със снимка „Времето е спряло“.

В раздел „Пейзажи“, категория „Любители“ първото място грабна Сергей Драганов с фотографията си „Крайбрежен калейдоскоп“. Второто място бе заето от Искра Атанасова за снимките ѝ „Паметника на свободата – гордостта на Русе“ и „Паметник на моряка“. В тази категория бяха присъдени две трети места. Те са за фотографиите „Първият круизен кораб за 2020“ на Милчо Йовчев и „Рибарска лодка“ на Петър Петров.

Русенският фотограф Явор Мичев спечели първо място в раздел „Пейзажи“, категория „Професионалисти“ със снимката си „Зимен градски пейзаж“. На второ място се класира фотографът Стефан Матеев със снимката си „Часът и мястото на срещата е известно“. Трето място в тази категория не бе присъдено.

В раздел „Събития“, категория „Любители“  първа награда спечели Сергей Драганов със снимката си „Дунавски искри“. На второ място бе поставена снимката „Урок по родолюбие“ на Цветелина Цветанова. Трето място зае Продан Проданов с фотографията си „Домакините“.

В раздел „Събития“, категория „Професионалисти“ първа награда получи Иво Ботев със снимката си „Йордановден“. Второто място беше заето от Цветомир Цветанов за фотографиите му „Полева болница“ и „Български танц“. Трета награда беше присъдена на Явор Мичев за снимката му „Театър Маска“.

Победителите бяха определени от комисия в състав: Златомира Стефанова – Председател на УС на Фондация „Русе – град на свободния дух“,  Десислава Господинова – член на УС на Фондацията, Венелин Молнар – професионален фотограф и графичен дизайнер, Десислава Василева – Експерт „Програми и проекти“ в екипа на Фондацията.

Наградата на публиката грабна Бонка Димитрова с фотографията си „Лесопарк Липник“, след като получи най-много харесвания във Фейсбук страницата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Отличените фотографи получиха специални грамоти и парични награди, като съгласно регламента наградата за първо място е 250 лв., за второ – 150 лв., за трето – 50 лв., а наградата на публиката е в размер на 200 лв.

Поради влошената епидемична обстановка предвидената изложба от фотоконкурса „Моето незабравимо преживяване в Русе“ се отлага за 2021 година.

Сподели: