вируси атакуват човека

147 са установените новозаболелите от коронавирус в Русенска област за 24 часа, двама починаха

147 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, като 136 са поставени под домашна изолация, а 11 са хоспитализирани. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 121. От останалите 26 случая 9 са в Бяла, 5 във Ветово, 4 в Иваново, 3 в Две могили и по 2 в Борово и Сливо поле. Един новозаразен е регистриран и в Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта станаха достигнаха 3427 души, а активните случаи към момента са 1755.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 127 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 1571.

За съжаление вчера още един мъж и една жена с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 101, от които 54 мъже и 47 жени на възраст между 39 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на седмо място по заболеваемост в страната заедно с Плевен. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Благоевград, а след Русенско са областните София, Враца и Габрово. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Смолян – 3.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

4828 са новодиагностицираните с коронавирус у нас при направени общо 11 611 PCR теста, тоест 41% от тестваните са дали положителен резултат. Починалите за денонощието са 131. 

Сподели: