Още двама са настанени в Инфекциозно отделение на УМБАЛ "Канев" - Русе със съмнения за коронавирус

148 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа в Русенска област, трима са починали

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе са регистрирани 148 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа, като 145 от тях са поставени под домашна изолация, а останалите трима са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени отново в община Русе – 117, а в Борово няма нито един. 8 от новозаразените са от общините Ветово, 7 от Сливо поле, 6 от Две могили, 5 от Иваново, 4 от Бяла и 1 от Ценово.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 114 души, с което се подобрява вчерашния положителен рекорд от 100 човека излекувани за едно денонощие. Така оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 1052-ма. За съжаление вчера още трима души с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 77, от които 38 мъже и 39 жени на възраст между 42 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал, то става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на незавидното седмо място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само София (град), Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Габрово, а след Русенско са областите Велико Търново, Стара Загора и Перник. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Търговище – 22.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 2721, като активните случаи са 1592.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: