Успешно представяне на русенци в първия етап на провеждащия се за първи път национален фестивал за нови детски песни "Детска мелодия на годината"

Успешно представяне на русенци в първия етап на провеждащия се за първи път национален фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината“

Успешно представяне на русенци в първия етап на провеждащия се за първи път национален фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината“.

Фестивалът започна на 22 март. В продължение на 2 месеца композитори и текстописци са писали детски песни, след което комисия е отсяла 14 от тях. Тези песни намериха своя изпълнител след проведени кастинги в 12 областни града: Шумен, Варна, Русе, В.Търново, Плевен, Монтана, Бургас, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и София.

От явилите се над 340 деца, всеки от авторите е избрал изпълнител за своята песен. Сред тях е 8 – годишният Мартин Сиромахов от Русе. Той ще представи песента „На плажа“ /музика: Георги Джилянов, текст – Георги Джилянов и Борислав Ганчев, аранжимент: Георги Цветков/.

Предстои избраните деца да запишат песните в студио и да направят клип, който ще се излъчва в телевизионния и интернет ефир.

Фестивалът ще завърши на 22 декември с гала концерт в Зала 1 на НДК, където ще бъде избрана детската песен на годината.

Организаторите на фестивала, впечатлени от многото талантливи деца решиха да дадат още една трибуна на изява и организират конкурс „Гласовете на детската мелодия на годината“. До него, освен избраните от авторите деца, бяха допуснати всички деца впечатлили с талант и вокално майсторство по време на прослушванията. Сред тях са и няколко русенчета: Бориса Кунева, Стефания Горнячка, Кристина Баракова и вокална група „Приста“ и вокална група „Приста джуниър“.

Сподели:

Още новини от деня