вирус

158 са новите случаи на COVID-19 в област Русе за 24 часа, 3 починаха

158 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, като 152-ма от тях са поставени под домашна изолация, а останалите шестима са на болнично лечение. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 121. От останалите 37 случая 10 са от община Бяла, 8 от Ветово, 7 от Сливо поле и 6 от Две могили. Трима заразени има и в община Иваново, двама в Борово и един в Ценово.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4480 души, а активните случаи към момента са 2249.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 31 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2102. За съжаление вчера още двама мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 129, от които 70 мъже и 59 жени на възраст между 27 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва от няколко дни насам шестото си място  по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, а след Русенско са областите Благоевград, Хасково и Кюстендил. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Смолян – 7.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: